Öne Çıkan Yayın

Hyper Light Drifter

18 Ekim 2017 Çarşamba

Hyper Light Drifter

Merhaba arkadaşlar inceleyeceğim oyun Hyper Light Drifter. Oyun Heart Machine LLC tarafından geliştirildi ve steam üzerinden satışa 31 Mart 2016 tarihide çıktı. Hyper Light Drifter piksel grafiklerlerle bezenmiş izometrik aksiyon oyunu olarak karşımıza çıkıyor, oyunun en esrangiz kısmı oyun içinde herhangi bir diyaloğun olmaması bu bir açıdan hem iyi hem kötü, hikayeyi kafamızda canlandırmamız adına iyi olsada bazı anlarda ne yapacağımızı kestiremediğizden dolayı kötüde olabiliyor.


Hyper Light Drifter’da oyun mekaniği saldırı teknikleri vs. hakkında bizi bir tutorial beklemiyor herşeyi kendimiz bir başımıza çözmemiz gerekiyor. Bu özelliği oyunu keşfetmemiz anlamında bence yapıcı olmuş nerede ne yapmamız gerektiğini oynayarak daha kalıcı bir şekilde anlıyoruz. Geçelim oyunun oynanışına ve oyun içinde bizi bekleyen süprizlere; karakterimizin hareketlerini özellikle gamepad ile oynayacak arkadaşlar için kolay olduğunu söyeleyebilirim. Oyunda bizi asıl bekleyen tehlike harita ve zindanların birbirine geçisi ve benzemesi ilk başlarda bu baya kafa karıştırıcı gibi gözüksede zamanla haritada nasıl ilerleyeceğinizi çözdüğünüz zaman buna da alışıyorsunuz. Oyunda bizim saldırı ve kaçış özelliklerimizi geliştirmemizi sağlayacak bazı dükkanlarda bazı eğitim alanlarıda mevcut buradan silah, vuruş tekniği,bomba,savunma gibi skilllerinizi geliştirecek özelliklere sahip olabiliyorsunuz. Bunlar için tabi oyunun içinde fazla detay vermeden açıklayayım bir nevi coin para yerine geçen kare şeklindeki chiplerden biriktirmeniz gerekiyor, onlara neren sahip olacağınızı zaten oyunu oynarken çözeceksiniz.


Gelelim oyundaki düşmanlarımıza oyundaki düşmanlarımız kolay gibi görünsede özellikle bazı zindanlarda bir anda çoğalmaları sebebi ile kafanızı karıştıracak şekilde hangi birisine saldırayım derken sizi öldürebiliyorlar. Zaten zaman içinde bu varlıklarla nasıl savaşılacağını ezberliyorsunuz. Oyunda NPC lerde mevcut fakat başta da dediğim gibi oyunda herhangi bir yazı diyalog vs. olmadığından NPC lerin kafalarında çıkan resimlerin bize ne anlatmaya çalıştığını çözmeye çalışıyoruz. Oyun bize bir yandan 16 bit görselliği ile retro havasını yaşatırken bir yandan da gizemi ile indie game oyun tadını vermeye çalışıyor ve bunda da bence gayet başarılı oluyor. Kısacası Hyper Ligt Drifter retro ve indie game oyunseverlerin beğenebileceği bir oyun oyun içi ve menü müzikleride gerçeken harika olmuş. Şunuda unutmadan ekleyeyim oyunda heryere girip çıkın üşenirseniz çok şey kaçırırsınız haberiniz olsun. Ve özellikle resimde de gösterdiğim işaretlere dikkat edin o işaretler sizi farklı yerlere gitmenize yardımcı olabilir. ;)


Son olarak oyunu şuanda steam kütüphanenize eklemek isterseniz fiyatı 31 TL bu fiyat tabiki yüksek gelebilir bu sebeple oyunun bence indirime girmesini bekleyebilirsiniz. Şimdiden oyunu oynayacak arkadaşlara iyi eğlenceler iyi puzzle çözmeler diyorum.

http://store.steampowered.com/app/257850/Hyper_Light_Drifter/




İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *