Öne Çıkan Yayın

Hyper Light Drifter

18 Ekim 2017 Çarşamba

Hyper Light Drifter

Merhaba arkadaşlar inceleyeceğim oyun Hyper Light Drifter. Oyun Heart Machine LLC tarafından geliştirildi ve steam üzerinden satışa 31 Mart 2016 tarihide çıktı. Hyper Light Drifter piksel grafiklerlerle bezenmiş izometrik aksiyon oyunu olarak karşımıza çıkıyor, oyunun en esrangiz kısmı oyun içinde herhangi bir diyaloğun olmaması bu bir açıdan hem iyi hem kötü, hikayeyi kafamızda canlandırmamız adına iyi olsada bazı anlarda ne yapacağımızı kestiremediğizden dolayı kötüde olabiliyor.


Hyper Light Drifter’da oyun mekaniği saldırı teknikleri vs. hakkında bizi bir tutorial beklemiyor herşeyi kendimiz bir başımıza çözmemiz gerekiyor. Bu özelliği oyunu keşfetmemiz anlamında bence yapıcı olmuş nerede ne yapmamız gerektiğini oynayarak daha kalıcı bir şekilde anlıyoruz. Geçelim oyunun oynanışına ve oyun içinde bizi bekleyen süprizlere; karakterimizin hareketlerini özellikle gamepad ile oynayacak arkadaşlar için kolay olduğunu söyeleyebilirim. Oyunda bizi asıl bekleyen tehlike harita ve zindanların birbirine geçisi ve benzemesi ilk başlarda bu baya kafa karıştırıcı gibi gözüksede zamanla haritada nasıl ilerleyeceğinizi çözdüğünüz zaman buna da alışıyorsunuz. Oyunda bizim saldırı ve kaçış özelliklerimizi geliştirmemizi sağlayacak bazı dükkanlarda bazı eğitim alanlarıda mevcut buradan silah, vuruş tekniği,bomba,savunma gibi skilllerinizi geliştirecek özelliklere sahip olabiliyorsunuz. Bunlar için tabi oyunun içinde fazla detay vermeden açıklayayım bir nevi coin para yerine geçen kare şeklindeki chiplerden biriktirmeniz gerekiyor, onlara neren sahip olacağınızı zaten oyunu oynarken çözeceksiniz.


Gelelim oyundaki düşmanlarımıza oyundaki düşmanlarımız kolay gibi görünsede özellikle bazı zindanlarda bir anda çoğalmaları sebebi ile kafanızı karıştıracak şekilde hangi birisine saldırayım derken sizi öldürebiliyorlar. Zaten zaman içinde bu varlıklarla nasıl savaşılacağını ezberliyorsunuz. Oyunda NPC lerde mevcut fakat başta da dediğim gibi oyunda herhangi bir yazı diyalog vs. olmadığından NPC lerin kafalarında çıkan resimlerin bize ne anlatmaya çalıştığını çözmeye çalışıyoruz. Oyun bize bir yandan 16 bit görselliği ile retro havasını yaşatırken bir yandan da gizemi ile indie game oyun tadını vermeye çalışıyor ve bunda da bence gayet başarılı oluyor. Kısacası Hyper Ligt Drifter retro ve indie game oyunseverlerin beğenebileceği bir oyun oyun içi ve menü müzikleride gerçeken harika olmuş. Şunuda unutmadan ekleyeyim oyunda heryere girip çıkın üşenirseniz çok şey kaçırırsınız haberiniz olsun. Ve özellikle resimde de gösterdiğim işaretlere dikkat edin o işaretler sizi farklı yerlere gitmenize yardımcı olabilir. ;)


Son olarak oyunu şuanda steam kütüphanenize eklemek isterseniz fiyatı 31 TL bu fiyat tabiki yüksek gelebilir bu sebeple oyunun bence indirime girmesini bekleyebilirsiniz. Şimdiden oyunu oynayacak arkadaşlara iyi eğlenceler iyi puzzle çözmeler diyorum.

http://store.steampowered.com/app/257850/Hyper_Light_Drifter/




3 Mayıs 2017 Çarşamba

WWF WrestleMania 1995


WWF Wrestlemania 1995 evet 95 li yıllara ani dönüş yapıyoruz , müthiş zevkli arkadaşlarınızla rahatlıkla oynayabileceğiniz arcade bir dövüş oyunu wrestlemania 95.Oyunun yapımcısı ve dağıtımcısı  o zamanların efsane ismi midway olunca aklımıza Mortal Kombat ve NBA Jam de geliyor muhakkak zaten oyun görüntülerinden anlayacağınız üzere grafikler hemen hemen aynı doğrultuda gitmiş oyunda yönetebileceğimiz 8 tane birbirinden yapılı güreşçilerimiz bulunmakta(  Bret Hart , Undertaker , Shawn Michaels , Razor Ramon , Bam Bam Bigelow ,Yokozuna , Palyaço Doink ve Lex Luger )ve dövüşleride bir o kadar zor geçmekte oyunda oynayabileceğimiz 2 mod var bunların birincisi Intercontinental Championship ve diğeride WWF Championship her iki modda da 1-1 başlayıp 1-2 1-3 şeklinde dövüşler yapıyoruz sanırım ikinci modda en son dövüşümüzde 8 kişiyi birden haklamamız gerekiyor buda oldukça zor tabi :).
Retro arcade dövüş oyunu sevenler için maziye kısa bir yolculuk yapma fırsatı tanıyacak bu oyun nintendo,sega ve mame emulatorleri üzerinden oynayabilirsiniz.







26 Nisan 2017 Çarşamba

Momodora: Reverie Under The Moonlight


Momodora: Reverie Under The Moonlight 90'lı yılların retro platform oyunlarını anımsatan pixel art grafikleriyle bezenmiş muhteşem bir platform oyunu sunuyor.Oyun bağımsız bir yapımdan çıkıyor oyunun geliştiricileri boomservice ve yayınlayıcısı playisim.Momodora: Reverie Under The Moonlight Momodora serisinin 4.oyunudur.

Gelelim birazda oyundan bahsetmeye oyun klasik 2d platform oyunlarından ilk ayıran bossların değilde diğer ara karekterlerinde bizi zorlaması şahsen oyunu normal mod ile bitirmeme rağmen 100 lerce kez ölmüşümdür çünkü oyunda biran olsun rehavete kapılamıyorsunuz her noktaya dikkat etmelisiniz NPC lerin dialoglarını es geçmemelisiniz haritayı araştırmalısınız.Oyuna ilk başladığımda ilk yarım saat ne oluruz ya 3 tane zibidi karektere bak geçemiyorum diyorsunuz fakat alıştıktan sonra oyun sizi içine çok fena çekiyor,oyunda bulduğumuz artifact ler de bize fazlası ile yardımcı oluyor.Oyunu zorlaştıran noktalardan biride save kısmı save noktaları haricinde oyunu kaydedemiyoruz.

Retro oyunseverlerin mutlaka denemesi gereken güzel bir oyun Momodora: Reverie Under The Moonlight en azından ben tavsiye edebilirim.Oyun steam üzerinden 18 tl den satılmaktadır indirimdeyken de alabilirsiniz tabiki ve oyun kartlarıda 1 tl nin üstünde sattığınızda gayet iş yapıyor;)

http://store.steampowered.com/app/428550/Momodora_Reverie_Under_the_Moonlight/?l=turkish









25 Mart 2017 Cumartesi

Gryphon Knight Epic



GKE ta kahramanımız Oliver ve kuşu Aquila zamanında Oliver in dostu olup daha sonra anlamsız bir şekildeOliver in kraliyetine düşman olan boss ların nasıl bu hale geldiğini araştırmaya gidiyorlar.
Oyun 2D platform oyunu olup ilk 2 bölümden sonra normal seviyede kolaymış lan dedirtip daha sonra
bu oyun normal seviyede bitmez bitirilmez dedirten bir oyun.Hikayesi basit klasit 2d platform oyunu olan GKE i platform oyunseverlere tavsiye edebilirim oyunu da bence indirimdeyken almanız mantıklı olacaktır.

http://www.cyberrhinostudios.com/









6 Mart 2017 Pazartesi

Superbrothers: Sword & Sworcery EP



       Superbrothers: Sword & Sworcery  belkide oynayacağınız en ilginç en efsane 8-bit click point adventure oyunlarından bir tanesi.Gerek oyunun hikayesi gerekse muhteşem müzikleri sizi oyunun içine fena şekilde çekiyor.Oyunu anlamak belki başlarda zor gibi gelebilir fakat dediğim gibi sonrasında sizi kendine fena şekilde bağlıyor.Oyunda İskitli bir göçebe kaşif mi dersiniz savaşçı mı dersiniz size kalmış bir karakteri yönetiyoruz ve bir de Dogfella adında bir köpeğimiz var bizi takip eden zaman zaman yol gösteren.( oyunun başlarında genelde kendisini takip ediyoruz ;) ).S&S de ki misyonumuz aydınlık ormanları,yeraltı tapınaklarını keşfetmek ve karanlık güce karşı eski güçlerinin kilitini açmak.Oyunda ayın evreleri büyük önem taşımakta bunuda spoiler olarak değilde bir tavsiye olarak söylemek isterim. S&S IOS üzerinden mobil olarak ta oynanabiliyor ve twitter hesabınızı entegre ederek oyununuzu paylaşabiliyorsunuz.Yok bu oyunu çözemedim ben deseniz bile sırf soundtrackleri için bile bu oyun oynanmaya değer bence, bu arada oyunun müziklerini  de Jim Guthrie tarafından mükemmele yakın  bir şekilde oluşturulduğunu söyleyebilirim.Oyun şuan steamde 15 tl den satılmaktadır.

http://store.steampowered.com/app/204060/





12 Şubat 2017 Pazar

The Aquatic Adventure Of The Last Human




The Aquatic Advanture Of The Last Human kısaca (AALH) diyelim biz kendisine,2016 yılının başında YCJY Games tarafından bizlere sunulan bence hikaye ve pixel art grafikleri ile muazzam bir bağımsız yapım.
Oyunun hikayesi gelecekte geçmekte epey uzak bir gelecekte hemde ,uzayda bir kara deliğe girmemizle başlayan ve daha da ileri bir tarihte tekrardan dünyaya inen bir  uzay aracındaki son insanı yönetiyoruz.Oyunun atmosferi oldukça etkileyici diyebilirim tabi dünyaya döndüğümüzde bizi eskisi gibi bir dünya beklemiyor %100 sularla kaplı ve m.ö 100000 lerce yıl önce olduğu gibi devasa sualtı yaratıkları bizi bekliyor ve bizde bu atmosferde dünyayı keşfetmeye başlıyoruz.Oyunda daha önce insanların yaşamış olduğu şehirler ve hologram teknolojisi ile bizlere bıraktığı mesajları okuyabiliyoruz ve ona göre hareket ediyoruz.Bunların dışında silah ve gemimizin savunması için shield upgrade veya değişik silahları gemimize kazandırabiliyoruz.
AALH bağımsız pixel art oyunseverlerin mutlaka oynaması gereken bir oyun diyebilirim steamde şuan 18 tl den satılan ,parasını sonuna kadar hak eden fakat yine de indirimde almanızı öneririm malum ülkenin durumu ortada ;)AALH yi oynayacaklara şimdiden iyi eğlenceler bol kasvetli denizaltı maceraları diliyorum.

http://store.steampowered.com/app/401360/?l=turkish

http://www.whycjwhy.com/aquaticadventure/index.html









16 Ocak 2017 Pazartesi

Risk Of Rain



3 kişilik üniversiteli gençten oluşan ekip tarafından yapılan bu bağımsız oyunun kickstarter tarafından 30.000 $ bağış ile bugünlere geldiğini belirtmeden giriş yapmak istemedim.
İnanılmaz zorluk seviyelerine yükselebilen oyun yapısıyla Risk of Rain sizi uzun süre bilgisayar başında tutacak potansiyele sahip bir eser. Oyunu oynarken bir kere ölürseniz bile tüm herşeyinizi kaybeder, yeniden ve yeniden başlamak zorunda kalıyorsunuz. Her oynanışta farklı bir deneyim sunan Risk of Rain’de öldükçe daha fazla oynamak isteyeceksiniz.
Hikayenin arkaplanda kaldığı rogue-like türünde olduğu gibi Risk of Rain’de de hikaye namına pek bir şey yok diyebiliriz.
Hikyayi kısaca anlatmak gerekirse;
Uzay taşımacılığının yaygın olduğu gelecek bir zamanda geçiyor. Bir uzay treni yolcu ve eşya taşıdığı sırada nasıl oluyorsa bir şekilde yörüngeden çıkıyor ve gizemli bir gezegene düşüş yapıyor. Yolculardan sadece bir tanesi kurtulabilecek…

Başlangıçta ilk olarak Commando karakterini yönetebildiğimiz oyunda sadece klavyede yön tuşlarını ve yetenek tuşları olan [Z][X][C][V] ve [boşluk] tuşlarını kullanıyoruz. Tuş ayarlarını kontrol menüsünden dilediğinizce değiştirebilir, alışık olduğunuz yapıya göre düzenleyebilirsiniz. [V] olarak atanmış olan tuş oyunda aktif güçlendirmeleri kullanmanızı sağlıyor.
Oynanıştan bahsedelim öncelikle. Oyunda karakterinizin 3 adet özel yeteneği bulunmakta. Her karakterin kendine özel yetenekleri mevcut. Bu yeteneklerin yanı sıra harita üzerinde bulunan sandıklardan pasif ve aktif yetenekler çıkabiliyor. Pasif yetenekler direkt olarak karakterimizin özelliklerine ekleniyor (Örneğin “Çifte hasar vurma şansı”). Her pasif yeteneğin kendine özel bir simgesi mevcut ve oynadığınız esnada biriktirdiğiniz pasif yetenekler ekranın sol alt köşesinden sağa doğru sıralanıyor. Pasif yetenekler bazen tetikleme ile çalışan yetenekler olabiliyor. Örneğin sandık açtığınızda füze ateşleyen bir pasif yetenek mevcut. Pasif yetenekler birikebilme özelliğine sahip, aynı pasif yeteneği birden fazla alabilirsiniz. Biraz önce örnek verdiğim çifte hasar vurma şansı olan pasif yetenekten birtane daha almanız durumunda o yeteneğin simgesinin üzerine x2 veya birkaç kere daha aldıysanız x(değer) kadar yazı ekleniyor ve o yeteneğin şansı gittikçe artıyor.
Aktif yetenekler ise yukarıdaki görselde gördüğünüz USE yazan boş yerleşiyor ve [V] tuşu ile kullanılıyor. Aktif yeteneklerden sadece 1 tane alabilirsiniz ve başka aktif yetenek bulmanız durumunda yeteneğinizi değiştirebilirsiniz.
Oyuna başladığınızda “Find the teleporter.” yazısı yetenekleriniz üst tarafında sürekli gözükmekte. Olduğunuz seviyeden hızlıca çıkmak istiyorsanız en kısa sürede teleporter’ı bulmalı ve aktif etmelisiniz. Siz teleporterı bulana kadar birçok düşman ortaya çıkabilir hatta boss bile gelebilir. Teleporterı buldunuz ve aktif ettiniz. Durun! Her şey daha yeni başlıyor. Teleporterı aktif ettiğinizde ekranda “Stay Alive! (Hayatta Kal)” yazısı beliriyor ve geri sayım başlıyor. Ekranda beliren süre dolduğunda birçok yaratık ve devasa boss ortaya çıkıyor. Artık hayatta kalmalsınız. Tüm yaratıklar ve bosslar sizin üst seviyeye ışınlanmanızı engellemek için var güçleriyle üzerinize çullanacaklardır. Ortaya çıkan bütün yaratıkları öldürebilirseniz teleport aktif hale geliyor ve sizi bir üst seviyeye ışınlamaya hazır duruma geliyor. Artık yapmanız gereken tek şey teleportun yanına gidip [A] tuşuna basmaktır.

Oyun hiçbir zaman kendini tekrar etmemekte ve her oynayışta farklı deneyimler yaşatmakta. Risk of Rain’de her yaratık öldürdüğünüzde paranız birikiyor. Harita üzerinde bulunan sandıkları para karşılığında açabiliyorsunuz. Bu sandıklardan ne çıkacağı tamamen şansa kalmış. Pasif veya aktif yetenekler çıkabilir. Sandıkların yanı sıra bazen rastgele mekanlarda görünür şekilde pasif yada aktif yetenekler bulunuyor. 3 tane yan yana duran bu yetenekler yine para karşılığı alınabiliyor fakat 3 yetenekten birini seçmek zorundasınız. Hangisini seçerseniz kalan diğer 2 yetenek direkt yok oluyor. Bir de canınız karşılığı yetenek düşüren tapınaklar mevcut. Başta canınızın %25’inden feragat ederek bu tapınaklardan yetenek düşürmeye çalışabiliyorsunuz. Tapınağı her kullanışta istenilen can değeri yükseliyor. Fakat tapınaklardan her zaman yetenek düşme söz konusu değil, boş da çıkabiliyor ve sadece canınızın gitmesiyle kalabiliyorsunuz.


Üstteki fotoğrafta gördüğünüz üzere ekranın sağ üst köşesinde bir zaman ve zorluk derecesi görüyorsunuz. Bu zorluk derecesi ne kadar zaman geçtiyse o kadar artmakta. Bir sonraki seviyelere geçmekte ne kadar zaman kaybederseniz oyun gittikçe o kadar zorlaşmakta. Eğer ilk seviyede 30 dakika boyunca oynarsanız çılgın bosslarla bile karşılaşabilirsiniz.
Pasif ve aktif yeteneklerden ayrı olarak haritalarda drone’lar da mevcut. Bu droneları da yine para karşılığı tamir edebiliyor ve yanınızda sizin için savaştırabiliyorsunuz. Farklı türde drone’lar size oyun esnasında büyük yardımlarda bulunuyor. Sizin için savaşan droneların yanı sıra size can veren dronelar da mevcut.
Tüm bunların sonunda oyunun ana menüsünde bulunan Item Log menüsünden Risk of Rain içerisinde ortaya çıkardığınız pasif ve aktif yetenekleri görebilirsiniz. Oyun esnasında 30 tane pasif yetenek düşürdüğünüzde bu gözünüze çok gözükebilir fakat oyunu defalarca oynayıp açamadığınız onlarca yetenekleri açmaya uğraşmanız gerekiyor. Yeni yetenekler edindikçe Risk of Rain daha da eğlenceli hale gelmeye başlıyor. Hâl böyle olunca yapım kendini defalarca ve defalarca oynatıyor.
Çoklu oyuncudan kısaca bahsetmek gerekirse oyunu arkadaşlarınızla birlikte oynamak Risk of Rain’i kat ve kat daha fazla zevkli hale getirecek bir deneyim yaşatıyor.
Çoklu oyuncu modunda oynarken topladığınız paralar tüm paralar arkadaşlarınıza paylaştırılmakta ve ortak olarak birikmekte fakat sandıkları ve tapınakları kullandığınızda paranızı bireysel olarak harcıyorsunuz. Böylece daha fazla sandık ve tapınak açma fırsatınız oluyor.
Eğer uzun soluklu bir oyun arıyorsanız, tek başınıza veya arkadaşlarınızla birlikte zorlu mücadelere girmek istiyorsanız Risk of Rain kesinlikle tam size göre!
Oyunu steam indirimlerinden takip edip almanızıda tavsiye ederim.

                                                    

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *